Verwijderingsbijdrage

Veel mensen vragen zich af waar de wettelijk verplichte verwijderingsbijdrage voor banden eigenlijk voor is. Deze bijdrage is door de overheid ingesteld om oude banden te recyclen en zo milieubewust bezig te zijn. De wettelijk verplichte verwijderingsbijdrage is vastgesteld op €1,54 per band, maar bij BandenBron Bakkeveen zijn alle prijzen inclusief deze bijdrage. Zo kom je niet voor verassingen achteraf en draag ook jij bij aan een groener Nederland.

Aan wie betaal je deze bijdrage?

Uiteindelijk gaat de bijdrage van €1,54 per band naar het, door het Ministerie van VROM in het leven geroepen, Stichting RecyBEM (ook wel bekend as B.E.M., Band en Milieu). Het zou te omslachtig zijn als je dit bedrag ook echt aan de stichting zou moeten overmaken, daarom zit deze bijdrage gewoon bij de prijs van onze banden in. Wij dragen dit weer af aan Stichting RecyBEM.

Waarom betaal je eigenlijk een verwijderingsbijdrage?

De Stichting B.E.M. organiseert de afvalstromen en recycling voor alle oude autobanden in heel Nederland. Dat doen ze onder meer door de banden op te halen bij de autobedrijven, bij garages, montagepunten en gemeentedepots. Je betaald de bijdrage dus niet voor het verwijderen van je oude banden, maar voor de toekomstige recycling van je nieuwe banden. Onze prijzen zijn inclusief verwijderingsbijdrage.

Nog niet helemaal duidelijk?

Heb je nog vragen over de wettelijk verplichte verwijderingsbijdrage? Neem gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag jouw vragen. Of bekijk eens het YouTube filmpje over de verwijderingsbijdrage: